www.lapatruace.ro/     Telefon:  0748194208    Scrie-ne:  comenzi@lapatruace.ro

Cauta:    
Categorii
Cravate cu carouri
Cravate cu dungi
Cravate cu model floral
Cravate cu puncte
Cravate monocrom
Ghid de cumparare
Comanda
Livrare
Plata
Informatii
Despre noi
Ce au spus altii
Termeni si conditii
Confidentialitate
Protectia consumatorului
Contact
Articole
Articole noi (0)
Toate articolele (24)
Sfaturi vestimentare (11)
Nodul la cravata (8)
Despre cravate (7)
  Sus » Catalog » Nodul la cravata » Gropita la cravata
Gropita la cravata by LaPatruAce

Aranjarea nodului la cravata: Cum se face incretitura perfecta la cravata?

incretitura cravata nodOdata ce ai reusit sa faci nodul la cravata corect, urmatorul pa este sa inveti sa il si aranjezi pentru a iesi perfect. Aici ma refer la etapa finala, inainte de a trage in intregime capatul lat al cravatei prin bucla finala. Va trebui sa faci o mica incretitura, gropita sau incizura, cum vrei tu sa ii spui. Nu este nici un motiv anume pentru a adauga aceasta etapa in procesul de realizare a nodului la cravata, doar faptul ca aveasta ii confera cravatei de matase un aspect mai robust, scoate in evidenta modificarea culorilor cu reflexia solara si adauga un plus de eleganta nonsalanta celui ce o poarta. De multe ori incretitura nu va rezista o perioada mai lunga de timp la cravatele din matase vopsite datorita netezimii materialului. Cel mai bine rezista la cravate tesute Jaquard.

Incretitura se realizeaza imediat ce s-a introdus capatul lat al cravatei prin bucla finala, inainte de a-l trage de tot. Se aplica degetul index imediat sub nod, cu care se apasa inauntru cravata pentru a crea adancitura, in timp ce degetele mare si mijlociu sustin marginile cravatei pentru a crea versantii incretiturii.

Incretitura cravatei poate fi simetrica (exact in mijlocul cravatei) sau asimetrica (inspre una din marginile cravatei). Incretitura asimetrica confera un aer de noncomformism, pe cand cea simetrica se potriveste la evenimente mai formale, mai rigide.

Un alt aspect care trebuie luat in considerare este daca capatul ingut al cravatei trebuie sau nu trebuie introdus in eticheta de pe spatele cravatei. Gentlemanul englez este obligat sa o faca, pe cand italianul prefera sa lase capetele libere. Cine are dreptate? La urma urmei, nici unul nu are pentru ca aceasta este un aspect ce tine de gustul fiecaruia. Multe opinii sunt insa in favoarea mediteraneenilor.

Oricine te invatat sa faci un nod la cravata iti va spune ca si principiu faptul ca cele doua capete ale cravatei trebuie sa fie la acelasi nivel dupa ce ai facut nodul, sau capatul mai lat trebuie sa fie putin mai lung decat cel ingust. Aceasta axioma este contestata, insa, de elegantii italieni. Pentru ei, un nod perfect este mult mai important decat lungimea celor doua capete. De multe ori, insa, nodul perfect poate fi realizat doar cu un segment mai lat al cravatei; prin urmare nu arareori la italieni capatul lat este mai scurt decat cel ingust.

This article was published on Saturday 07 May, 2011.
Current Reviews: 0  Scriere review 
Tell a friend
Tell a friend about this article:     
Your Account
Your Email Address
Your Password
  
Cos Cumparaturi mai mult
0 produse
Comentarii mai mult
Set cravata, butoni si batista roz cu alb floral
Am primit setul roz,este foarte frumos,si foarte bine lucrat ..
4 din 5 Stele!
Languages
Romanian